Ikimetsäpuoti – kauppapaikka luonnon hyväksi

Ikimetsäpuoti on Luonnonperintösäätiön ikioma kauppapaikka, joka myy Luonnonperintösäätiölle lahjoitettuja taide- ja arvoesineitä, säätiön tukituotteita ja oikeastaan mitä vain – mutta aina luonnon hyväksi.

Osa tuotteista on ostettavissa suoraan kiinteään hintaan ja osa on myynnissä huutokaupalla. Ohjeet kaupantekoon luettavissa täällä. Ostamisen lisäksi, Ikimetsäpuodin kautta voit myös lahjoittaa meille tavaroita myyntiin.

Puodin tuotot käytetään Luonnonperintösäätiön uusien suojelualueiden ostoon ja suojelutoiminnan tukemiseen. Ikimetsäpuoti on auki kaikille luonnonystäville. Tervetuloa tekemään hyvää!

Luonnonperintösäätiön Ikimetsäpuodin löydät paitsi verkosta, myös Hämeenlinnan keskustasta aivan keskeiseltä paikalta linja-autoaseman vierestä, osoitteesta Sibeliuksenkatu 2. Kauppa on auki maanantaisin 12-16, tiistaisin 10-16, ke suljettu, torstai-perjantai 10-16, la-su suljettu. Tervetuloa ostoksille! (Puhelin 050-337 7480)

Historiaa

Kesäkuussa 2021 järjestettiin Huutokauppa Helanderilla Luonnonperintösäätiön huutokauppa, joka tuotti yli 60 000 euroa Luonnonperintösäätiön toiminnan tukemiseen eli suomalaisten metsien suojeluun. Huutokaupassa myydyt kohteet koostuivat yli kahdensadan tunnetun taiteilijan lahjoittamista teoksista, taiteilijatapaamisista ja kulttuuriteoista. Teoksiaan huutokauppaan lahjoittivat muun muassa kuvataiteilija Riitta Nelimarkka, oopperalaulaja Jorma Hynninen, taidemaalari Kaj Stenvall ja kirjailija Rosa Liksom.

Onnistuneen huutokaupan jälkeen päätimme perustaa Ikimetsäkaupan Hämeenlinnaan ja avasimme kaupan ovet heti heinäkuussa 2021. Alkuvuodesta 2022 oli aika viedä kauppa myös verkkoon. Näin syntyi Ikimetsäpuoti, jossa myydään hyvää ja huudetaan suomalaisten metsien puolesta. 

Luonnonperintösäätiö

Luonnonperintösäätiö suojelee Suomen luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää. Säätiö hankkii omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen.

Säätiön toiminta perustuu suurimmaksi osaksi lahjoituksiin, joita saadaan sekä yksityisiltä että yrityksiltä. Kaikki lahjoitetut varat käytetään luonnonsuojelutyöhön.

Tutustu tarkemmin toimintaamme ja suojelualueisiimme Luonnonperintösäätiön pääsivuilla: https://luonnonperintosaatio.fi

Lahjoita meille luonnonsuojeluun

Otamme lahjoituksena vastaan myös erilaisia tavaroita. Meille voit lahjoittaa esimerkiksi taide- ja arvoesineitä, kirjoja ja vintagehuonekaluja. Myymme lahjoitettuja esineitä Hämeenlinnan kivajalkakaupassa sekä täällä netin ikimetsäpuodissa. Kaikki tuotot käytetään uusien suojelualueiden ostoon ja suojelutyöhön.

Onko sinulla jokin itsellesi tarpeeton esine, jonka haluaisit lahjoittaa edistämään luonnonsuojelua? Voit ottaa meihin yhteyttä tällä lomakkeella tai sähköpostitse: [email protected]i. Lahjoitusten vastaanottaminen sovitaan aina tapauskohtaisesti.

#ikimetsa